Психично болен уби майка си в Стара Загора (обновена)

12:05, 27 яну 16 25 524 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
64-годишна жена от Стара Загора почина след зверски побой нанесен от сина й, съобщиха от полицията.

Сигнал за побоя бил подаден вчера в 15,38 часа в ОДМВР Стара Загора. Гражданин съобщил, че до стопански постройки за животни, в близост до бл.69 на кв.”Трите чучура – север”, мъж бие жена.

Дошлите на място полицаи намерили 45-годишния Неделчо Сандев, който удрял с маркуч 64-годишната си майка. Жената е открита в безпомощно състояние. Откарана е в Центъра за спешна помощ, където малко по-късно е починала.

Неделчо Сандев е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

Лицето е с психични отклонения и е настанено в специализирана клиника, уточниха от Прокуратурата. 45-годишният мъж и семейството му живеели в гората, на около половин километър от мястото на побоя. Гледали животни и ровели по кошовете.

Не се знае защо синът е посегнал на майка си. Не давал никакви обяснения. Освен с маркуча, удрял възрастната жена с дървета, с юмруци, с глава и т. н.Окръжна прокуратура-Стара Загора образува досъдебно производство за убийство на 64-годишна жена, съобщиха от Апелативна прокуратура Пловдив. Срещу Неделчо Сандев е повдигнато обвинение за убийство по особено жесток начин на майка си – престъпление по чл. 116 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Въпреки че е настанен в психиатрично заведение, следствените действия по убийството продължават. Спрямо Неделчо Сандев ще бъде взета мярка за неотклоние „задържане под стража” за срок от 72 часа.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама