АБВ разколебани в позицията си за оставката на ВСС

11:52, 27 яну 16 / Политика 25 645 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
От АБВ са разколебани в позицията си за оставката на ВСС. Това стана ясно от думите на депутата Георги Кючуков, който коментира поисканото саморазпускане на съвета от страна на ГЕРБ и Реформаторския блок, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Той изказа собственото си мнение, тъй като предстои най-късно до утре да излезе официалната позиция на АБВ. "За мен в искането на ГЕРБ, подкрепено от реформаторите има много логика, тъй като това отговаря на настроенията в обществото. Смятам, че със своето действие, бездействие и конфликт, ВСС изгуби вота си на доверие в обществото. От друга страна мен лично ме смущава законодателната власт да се намесва в дейността на независимата съдебна власт, дори и само с призив", подчерта депутатът от АБВ. По думите му това са две противоречиви становища и затова АБВ взело решение да обяви своето мнение най-късно утре, защото според тях, това е едно от най-важните решения, които се взимат в този парламент. 

АБВ категорично "за" отпадането на доклада от Брюксел за България

"Той се превърна в един цитатник. Цитира се всичко казано през предишните години с една моментна снимка на състоянието. Очевидно не сме си свършили работата в правосъдието, но докладът вече не допринася с нищо за подобряване. Напротив, използва се като цитатник, от който всяка политическа партия вади цитати и замерва опонентите си", обясни Кючуков. Според него трябва действително работа по съдебната реформа, но не като етикет, а като съдържание. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама