Цветанов да не си бърше ръцете с мен и Христо Иванов, избухна Кънев

11:30, 27 яну 16 / Политика 25 400 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Искането за саморазпускане на ВСС, направено от ГЕРБ и Реформаторския блок, е заради “паника”, смята лидерът на ДСБ Радан Кънев. “Паника, защото който носи отговорност за това, че ВСС е бетониран, сега се опитва да си измие ръцете от нея”, заяви той пред журналисти в Народното събрание.

“При гласуването на Конституцията между първото и второто четене се появиха абсолютно анонимно тези поправки, които бетонираха Цацаров и ВСС, гласувани от над 200 народни представители - всички от ГЕРБ, БСП, АБВ и ДПС. Те носят отговорност за всяка свинщина на ВСС оттук нататък”, отсече Кънев.

И допълни: “Ние оставката на ВСС винаги сме я искали, но да не се опитват да си бършат с нас или с Христо Иванов ръцете, защото си ги изцапаха сами при сговора да провалят конституционните промени. И цялата отговорност е на хората, които направиха този сговор и на основния му архитект - Цветан Цветанов”.

По думите му искането за саморазпускане на ВСС е “неграмотна работа”, тъй като то не поражда никакви правни последици.

“Това поведение на народни представители, като някаква гражданска група за натиск, ми е малко забавно”, коментира той.

“Ако ще подават оставка на ВСС, да започнат с двамата архитекти в него - главния прокурор Сотир Цацаров и председателя на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев”, каза още Кънев и допълни: “На мястото на Цацаров щял да съм си подал оставката вчера на база на оценката на ЕК, че има нужда от независима проверка в прокуратурата”.

На коментара на Цветанов, че за една година в Министерството на правосъдието няма подготвени промени в ГПК, НК и другите закони, Кънев отсече: “Глупости говорят”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама