Варненец, дръзнал да протестира, бе отстранен от общинската сесия

10:42, 27 яну 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По разпореждане на заместник-кмета на Варна по сигурността Тодор Иванов общински полицаи отстраниха принудително гражданина Масис Бояджян от заседанието на местния парламент. Тази сутрин младият варненец влезе в зала "Пленарна" с протестни плакати, насочени срещу колите в Морската градина и липсата на виновни за водното бедствие в квартал Аспарухово, отнело живота на 13 души.  

"Вдигнах единия плакат и в този момент общинският съветник Янко Станев ме попита кой ми е платил", разказа Бояджян пред Topnovini.bg. Именно този провокативен въпрос, съдържащ клевета, предизвикал и виковете на гражданина: "Янко Станев в затвор – вие сте позор!", "Гуцанов – продажник, предател, медуза...".

Заместник-кметът Тодор Иванов реагира светкавично и извика в кулоарите младия варненец. Общинарят започнал да държи сметка на Бояджян за съдържанието на единия му плакат, а именно "Крадци и убийци на природа след дъжд в Аспарухово станаха убийци и на хора. Кой е в затвора?".

Въпреки че плакатът не персонифицира вина, което един филолог като Тодор Иванов би трябвало да осъзнава, при това без да прави специален лингвистичен анализ, той набедил Масис Бояджян, че обвинява общинските съветници в убийство и го заплашил, че ще го отведат за разпит в полицията, за да предостави по-конкретни данни.

С мотива, че нарушава обществения ред, Тодор Иванов наредил на подчинените си да не допускат повече гражданина в зала "Пленарна". На изпроводяк той го посъветвал да протестира пред прокуратурата, която все още не е намерила виновни за бедствието в Аспарухово.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама