Каракачанов отряза ГЕРБ за декларацията срещу ВСС

10:16, 27 яну 16 / Политика 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съпредседателят на "Патриотичния фронт" Красимир Каракачанов изрази недоволство от инициираната от ГЕРБ декларация, в която властта призова Висшият съдебен съвет (ВСС) да се саморазпусне. И даде сигнал, че ВМРО няма да я подкрепят.

Както често се случва в последните месеци обаче Каракачанов излезе сам пред медиите, а те очакват позицията и на другия сътпредседател на ПФ Валери Симеонов. 

"С тази декларация Народното събрание не направи нищо, освен да налее още масло в огъня и да създаде нов скандал", убеден е той, като също зае позиция, че искането е само заради доклада на ЕК.

 

"И ВСС, и противниците им застанаха на една позиция - че такова искане е противоконституционно", каза още Каракачанов.

 

Той призова още да се създаде единен политически орган, с който управляващите да коват програмата на държавата. "Сега имаме един Съвет за развитие, който се събира от дъжд на вятър", разкритикува Каракачанов. Според него, ако Народното събрание и правителството не знаят какво да правят и чакат еврочиновниците да им кажат, то властта "не струва нищо".

 

Той призова още за промени в съдебните закони и разкритикува парламента, че "една година се разправяхме за точки и запетайки в Конституцията, а дори в първия вариант нямаше достатъчно промени".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама