Създават комисия в подкрепа на бивши затворници в Търговище

10:15, 27 яну 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисия, която да работи по ресоциализацията на бивши затворници създават в Търговище. Докладна записка за формирането й ще бъде гледана на предстоящата сесия на Общинския съвет утре. Тя е внесена от председателя на местния парламент инж.Хатидже Алиева. 

Част от задачите на новата комисия са да осъществява обществен контрол върху дейността на местата за лишаване от свобода, да инициира създаването на социални услуги в подкрепа на бивши затворници и да съдейства за осигуряването на работа и битовото устройване на освободените, както и да подпомага техните семейства.

В правомощията на общинската комисия е да правят предложения за преместване на лишените от свобода в затворнически заведения с по-лек или по-тежък режим, както и за условно предсрочно освобождаване и по исканията за помилване.  

В предложения състав на комисията са инспектор от пробационната служба, социален работник и експерт от бюрото по труда, секретаря на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, както и двама представители на постоянните комисии към местния парламент. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама