ДПС призова Столична община да забрани Луковия марш

09:52, 27 яну 16 / Политика 25 367 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДПС призовава Столична община да не допуска провеждането на Луковия марш на 13 февруари. Това заяви в декларация от парламентарната трибуна депутатът от ДПС Тунчер Кърджалиев, предаде репортер на София Topnovini.bg.  

Кърджалиев припомни, че на 1 ноевмри 2005 година общо събрание на ООН обявява датата 27 януари като Международен ден за възпоменание на Холокоста. "Призовава се в нея да бъдат почитани жертвите и се правят образователни програми. На тази дата през 1945 година е освободен концлагерът Аушвиц, където са загинали на 1,5 милиона души - евреи, цигани и хомосексуалисти. Днес ние страдаме. Остро и категорично осъждаме едни от най-големите грехове, извършени от човешка ръка срещу целокупното човечество. Това е един акт, от който човечеството ще се срамува", заяви депутатът от ДПС. 

Той подчерта, че остро осъждат проявите на антисемитизъм и всички норми на ксенофобия, включително и проявата на нетолерантност към човечеството. "Отбелязваме с голяма тревога кризата на нетолерантността в обществото и разгърналата се истерия. Осъждаме категорично преклонението и възвеличаването на личности, свързани с фашистка идеология и демонстрации в тяхна чест", категоричен бе Кърджалиев. 

Според него именно такова събитие е Луковия марш и от ДПС смятат, че той ще провокира противопоставяне в обществото. "Това е поругаване на жертвите в обществото и войниците, загинали през Втората световна война. Апелираме към Столична община и кмета да се възползват от възможностите според закона и да предприемат адекватни мерки за недопускане на такива прояви", каза още Тунчер Кърджалиев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама