Над 30 събития включва културният календар на Каварна за 2016 г.

09:51, 27 яну 16 / Култура 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече от 30 събития, в част от които на сцените в Каварна ще стъпят именити творци от чужбина, са заложени в културния афиш на Общината за 2016 г., съобщи кметът Нина Ставрева.

Запазват се всички прояви, които традиционно се провеждат в морската община. „Аз, като общински съветник, съм гласувала за този културен календар”, обясни Ставрева. И допълни, че, когато афищът от културни прояви на една община е богат и се посещава от жителите и гостите на града, това означава, че хората имат спокоен и сигурен живот, имат възможност да се наслаждават на тези събития.

Поредно издание ще има Рок фестивалът, а Джулай морнинг отново ще събере празнуващите на първи юли край Камен бряг, съобщи кметът на Каварна Нина Ставрева. За 19-и път в морския град ще вдигне завеса фестивалът на любителските театри с международно участие. През май отново ще се извие дълго хоро на общобългарския събор "С България в сърцето". Певци и инструменталисти ще се представят в 10-ия форум на старинната музика "Страваганца". Художници ще творят по време на международния пленер "Море-вятър" край Камен бряг. Осмата поред фотографска академия ще се проведе отново. През новия туристически сезон летовниците ще могат да се включат в редица атракции. Освен на традиционния Миден и рибен фестивал кулинарни новости ще бъдат представени и на празника на пъпеша в село Българево при прибирането на реколтата от сладкия плод. През тази година не само се запазват всички, наложили се досега културни прояви, но са включени и няколко нови събития, с които се надгражда. Ще бъдат организирани прояви в дните около 24 май, ще се проведат дни на руската култура. Ще бъде направена и възстановка на каварненското въстание. Освен това, ще бъде възстановен международният турнир по спортни танци, който беше прекъснат миналата година. Предвидени са и допълнителни спортни събития в рамките на летния сезон.

Община Каварна заделя за културната програма и международните контакти над 200 000 лева в бюджета за 2016 година.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама