В район "Северен" удължават раздаването на хранителни помощи

09:29, 27 яну 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Раздаването на хранителни продукти от първия транш по изпълнение на програма „Предоставяне на хранителни пакети” е удължена и ще продължи до 05-ти февруари. Това съобщи кметът на района инж.Ральо Ралев.

Програмата се изпълнява от Български Червен кръст като в район „Северен” временният пункт за раздаване на хранителни продукти се намира на бул.”България” №49 и работи от понеделник до петък от 9,00 до 14,00 часа.

„Апелирам всички, които имат право да получат хранителните продукти, но все още не са го направили да се организират и да посетят пункта, за да вземат полагащите им се храни” , заяви  Ралев.

Право на хранителни продукти имат лица и семейства, които получават  помощи за отопление през отоплителен период 2014/2015 г., както и лица и семейства, инцидентно пострадали от бедствия и аварии, подпомогнати с еднократна помощ по реда на Закона за социално подпомагане, въз основа на установеното индивидуално ниво на материално лишение.

Хранителните продукти, които ще получи всяко лице, отговарящо на горните условия са 5 кг брашно,  3 кг спагети, 1.60 кг компот, 1 кг конфитюр и 3 кг леща.

Право на хранителни помощи в  район „Северен”  имат  957 лица.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама