Тестват ремонтираната писта на стадион "Ивайло" с турнир по лека атлетика

09:26, 27 яну 16 25 507 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
   На 29 януари кметът на Велико Търново Даниел Панов ще даде първия старт на турнир по лека атлетика на основно ремонтираната покрита писта и зала на стадион „Ивайло“.

   1708 квадратни метра е новата настилка на закритата лекоатлетическа писта на Спортен комплекс „Ивайло”. Настилката е произведена от полска фирма и е лицензирана е от Международната лекоатлетическа фидерация IAАF. По проекта за енергийна ефективност е подменена цялостно дограмата на сградата, монтирани са 96 енергоспестяващи освететилни тела и пожароизвестителна инсталация. Въпросът с отоплението е решен с три газови конвектора за ниската част и два покривни топловъздушни апарата  за високата част на пистата. Освен това сградата е цялостно топлоизолирана.

    По време на ремонта стените и таванът на помещението, с обща квадратура 4 605 метра, бяха пребоядисани. Закупено е и ново лекоатлетическо оборудване. Трениращите вече разполагат с десет нови стартови блокчета, 20 препятствия, скочище, стойки и летви за скока на височина.

    Цялостно бе преоборудван секторът за скок дължина. Доставени са нови дъски за отскачане, мек бордюр вече обгражда пясъчника, в който пясъкът е подменен. Закупени са още нов метален пръстен за сектора за тласкане и опорно сандъче за овчарски скок.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама