И Москов се възмути от някои промени в учебниците, били идиотизъм

09:12, 27 яну 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ако в учебника пише, че сме си съжителствали с турците по време на робство, това е идиотизъм. Трябва да можем да запазим в децата на нашите деца какво е българина и през какво е минавал. Не може да се пише, че сме съжителствали с поробителя ни. Мек съм, мога да кажа още по-сериозни неща по темата. Обществената реакция е достатъчно ясна, за да не се стигне до тази промяна.

Това коментира в ефира на БТВ здравният министър Петър Москов по повод предложените промени в учебните планове по история за шести клас. В изготвените от МОН планове не се споменява османското владичество, а "съжителство между традициите на християни и мюсюлмани".

По темата с дарените ни от Турция петвалентни ваксини здравният министър отсече, че в България няма турски ваксини. Той подчерта, че "Пентаксим" е ваксина френско производство и отново показа документите, с които ваксините са доставени у нас. Петър Москов отново подчерта, че те не са опасни и че майките няма от какво да се притесняват.

„Този удар срещу мен не ме интересува и не ме притеснява. Пари крадох, фашист бях, не ме интересува”, допълни Москов и обобщи, че  атаката срещу него около ваксините е политическа.

По повод информацията, че идентификаторите за лични данни, които ще бъдат използвани в българската здравна система, са произведени в Турция, Петър Москов каза, че това не е вярно. „Кой казва, че са турски? Един сайт казва това нещо. Ние не говорим за официалните факти, а за кой в кой сайт каква информация е написал. Това не е публична среда, а Ганкиното кафене”, възмути се министърът.

Той  поясни, че двете фирми, които са избрани и могат да произведат електронните четци, са български. „Огромни софтуерни фирми – едната е „Стемо”, другата е „Контракс”. Едната е правила системата на ДАНС, а другата – пръстовите отпечатъци на народните представители”, каза Москов.

По идеята с реформата на ТЕЛК-овете посочи, че смисълът е да се промени системата, която в момента е бавна, не е обективна и е доста корумпирана и по никакъв начин няма да „удари” хора с телкови решения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама