Продължава делото срещу варненеца, пребил на улицата няколко деца

08:55, 27 яну 16 25 408 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 13 часа днес във Варненския районен съд е насрочено поредното заседание по делото за зверския побой над петте деца зад Римските терми. Бруталната саморазправа се разигра посред бял ден през лятото на 2014 година, а "професионализмът" на оперативните и разследващи полицаи от І РУП на МВР, и най-вече на техните началници, помогна на двама "неизвестни" бабаити да се отърват от ударите на закона.

Така единственият привлечен под наказателна отговорност е 45-годишният Атанас Андреев – криминално проявен и осъждан, който не се признава за виновен. 

В съда днес на разпит са призовани неявили се свидетели, както и нови такива. Сред тях е психоложката на СОУ "Св. Климент Охридски", която е работила с пострадалите деца, както и полицейският служител от І РУП Станко Димитров. Показания пред съда ще даде и позната на съпругата на подсъдимия, която случайно била в района на мелето и видяла какво точно се е случило на ул. "Цар Калоян".

До садистичния побой се стига, след като малолетният син на подсъдимия, който също се казва Атанас, започнал да обижда и псува петимата ученици от СОУ "Свети Климент Охридски”, които му предложили да си играят заедно. Като ответна реакция едно от момчетата взело тестето карти на избухливия малчуган и го скрило в чатала на дърво пред Аквариума. 

Не след дълго юношите били застигнати и зверски пребити от Атанас Андреев и още двама мъже. Свидетели на саморазправата станали съпругата на подсъдимия, която гледала с нескрито задоволство "екшъна”, детето й и негов връстник – вероятно син на един от биячите, които полицията по едни или други причини не можа да установи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама