Старозагорка съди Здравната каса

08:00, 27 яну 16 25 481 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Старозагорката Моника Михайлова, която се нуждаеше спешно от средства за операция на гръбнака, започва съдебно дело срещу Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Първото заседание е днес от 10.15 часа в Административния съд.

Жената, за лечението на която се обединиха много добри хора от Стара Загора и  страната, и успяха да съберат средства за операция в Кипър, е твърдо решена да търси правата си.

Тя е депозирала жалба в Административен съд Стара Загора срещу мълчалив отказ на Касата. Дълго време очаква отговор от Комисията за лечение в друга страна на Европейския съюз към НЗОК дали ще покрие част от стойността на операцията.

Моника страда от рядкото заболяване кисти на Таров и трябва да бъде оперирана. От американска клиника в Кипър, правят жест и се съгласяват на разсрочено плащане. Операцията е минала и Моника се чувства добре. Цялата сума е 40 хиляди евро, остават за плащане още около 12 500.

Решение от Комисията за лечение в чужбина към НЗОК дали да отпуснат средства за лечението обаче все още няма. От ТЕЛК все още не са я извикали за освидетелстване, а без тяхното решение болничните й са спрени.

С надежда за успешно възстановяване 32- годишната Моника Михайлова, която е майка на 11-годишна дъщеря носеща нейното име Моника, казва, че когато оздравее ще поведе кампания за рядкото заболяване от което страда. За два месеца от поставянето на диагнозата до заминаването за операция чрез различни кампании хора от Стара Загора и цяла България са дарили за лечението на Моника Михайлова 28 хиляди евро.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама