Сливналийка с награда в конкурс за военна проза

07:41, 27 яну 16 25 373 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Разказът „Концентричните пътища на съдбата”, с автор Валерия Тодорова, е отличен с първа награда в литературния конкурс „Новият Йовков”.

Сдружението на жените военнослужещи връчиха наградите в първите два конкурса за военна проза “Новият Йовков” и за военна фотография “Между два свята - мира и войната”.

Наградата връчи председателят на журито писателят Никола Статков на специална церемония в зала 1 на Централния военен клуб в столицата.

„Радвам се, че получих литературната награда „Новият Йовков”, по много причини”, каза Валерия Тодорова.

„Написах разказа за конкурса с желание и с онова наистина необходимо сладостно творческо вдъхновение, което придава смисъл на думите. Обичам този мой разказ. Не само затова, че ми донесе първото място в класацията, а защото за мен са от значение всички мои разкази, които съм преценила, че са готови за пред читателския поглед.

Възхищавам се на Сдружението на жените военнослужещи, които организираха и осъществиха конкурсите за разказ на военна тема „Новият Йовков” и за военна фотография, а също и  за умението им да превърнат връчването на наградите в красив празник”, обяви още сливналийката, спечелила първа награда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама