Ремонтът на бул. "В. Априлов" в Пловдив няма да се забави

07:24, 27 яну 16 25 398 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ремонтът на булевард "Васил Априлов" няма да се забави, въпреки че от ЕВН са поискали удължаване на срока за първия участък, който е от Централна гара до улица "Любен Каравелов". Кметът на града Иван Тотев заяви, че отсрочка няма да има въпреки затрудненията на електроразпределителното дружество. По график реконструкцията трябва да завърши за 12 месеца. Рехабилитацията на един от най-големите булеварди в Пловдив започна на 5 октомври миналата година. Реконструкцията е разделена на три етапа.

Първият е до улица "Любен Каравелов", вторият - до "Пещерско шосе" и третият етап - до улица "Войнишка слава". В момента усилено се работи по разширяване на отсечката от Централна гара до "Любен Каравелов". Предстои подмяна на водопроводи, изграждане на дублираща канализация и прокарване на трасета за комунални и кабелни оператори. Удължаването на срока от ЕВН е поискано заради по-сложната замяна на топлопроводните тръби.

В края на март, най-късно до началото на април, отсечката от бул. "Васил Априлов" до ул. "Любен Каравелов" трябва да е готова на биндер, Тотев. По думите му до лятото ще бъде завършена отсечката до "Пещерско шосе". В момента, в който се отвори участъкът до ул. "Любен Каравелов", ще бъде затворен бул. "Руски" до МОЛ"Марково тепе". След пускането на "Руски" до "Гладстон" пък ще бъде затворена ул. "Любен Каравелов", за да се премахне паважът.

"Ще има неудобства за хората, но все пак това се прави за години напред", коментира градоначалникът.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама