Предприемачеството в „Дигитална България“ обсъждат в Русе

22:07, 26 яну 16 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Koнференция под надслов „Дигитална България“ ще се проведе на 30 януари от 10 ч. в Русенски университет „Ангел Кънчев“. Входът е свободен.

Това съобщиха организаторите на форума от JUMP Project, Startup Factory и Русенски университет „Ангел Кънчев“, които обещават лектори на високо ниво и интересни теми.

Те ще обсъждат дали бурно растящата екосистема от стартиращи компании и предприемачи може да даде тласък на икономиката и може ли България да стане регионален център за развитието на нови компании и технологии. Ще се дискутират стартъпи, акеселератори, хъбове, инвестиции, съдържание, управление на социални мрежи, икономика на споделянето, данни и много, много други. Ще се обсъдят и въпросите за това готови ли са вече малките градове като Русе да стигнат нивото на София и да предложат екосистемата и средата за развитие на технологични стартъпи.

Една от целите на организаторите е да се стимулира дискусия за значението на ИТ сектора в регион Русе  и как той може да се превърне в двигател за местната икономика осигуряващ нормални доходи и възможности за развитие на младите хора. В конференцията ще участват 4-ма лектори, както и представители на партньорските организации.

Защо „Новият „Златен век“ на България е дигитален“ ще разясни Илия Лазаров от Traincamp.me. „Животът на един дигитален номад“ ще опише Младен Борисов от Traincamp.me. Емилиян Енев от StartUP Factory ще обсъди с присъстващите “Има ли алтернатива на развитието на ИТ сектора в област Русе?”. Как се стига “От иновация към резултати“ ще представи Боян Бенев от MammothDB.

„Начинът, по който хората се свързват дигитално се променя бързо и трябва да се вслушаме и вгледаме добре, за да разберем възможностите и да ги направим полезни за хората“, казва Венцислава Николова от JUMP Project.

„В работата ми в Русенски университет и JUMP Project комуникирам ежедневно с млади хора, които са активни и следят всички тенденции в бизнеса и дигиталната сфера. Много от тях имат желанието, и по-важно – уменията, да стартират собствен бизнес, но им липсва доза вдъхновение, подкрепа и ресурси. Именно по тази причина решихме да поканим интересни лектори, които ще разкажат за своя успех в България, за дигиталния живот и за това какви възможности всъщност имаме ние – русенци“, споделя още тя.

Организаторите се надяват тази конференция да е първата от поредица такива, посветени на дигиталната сфера, предприемачеството, експоненциалните организации и стартъпите.

Събитието се провежда със съдействие на културен център BH, Orange.bg, Superhosting.bgи Русенски университет.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама