Русенката Тереза с нова песен и клип (видео)

19:36, 26 яну 16 / Култура 25 375 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова песен и пръв видеоклип към нея записа младата русенка Тереза Тодорова, стана ясно днес.

Композитор е Евгени Парцалев, текст на Лора Димитрова и режисьор Жоро Манолов,  оператор  и монтажист Стоил Вътев.

Тереза е на 11 години и има спечелени многобройни награди по пиано и поп пеене от страната и чужбина. Публиката я познава и от петъчните й изяви в рубриката „Запознай се с малките” в „Шоуто на Слави”, където тя трети пореден сезон си партнира с малкия разказвач на вицове Димитър Андреев.

Идеята за написване на песен за Тереза идва след участието й вконкурс в Италия, където тя преди време спечели първа награда в категория поп пеене. Тогава идва предложението от италиански продуценти да включат изпълнена от Тереза авторска песен на английски, в диск, който вече се разпространява в Италия, Германия, Испания.

По-късно младата и талантлива поетеса Лора Димитрова пише текст и на български. Текстът е много личен и описва точно преживяванията и усещането на малката певица и пианистка, когато излиза на сцената, за да пее или свири.

Кадрите за клипа са правени във Витоша, където е снимано и с дрон. Анимациите са дело на Стоил Вътев, а в Русе със съдействието на Община Русе е предоставено Доходно здание и голямата сцена с рояла. Във видеото участва и друго талантливо дете Тея - Мария Добрева, която учи балет в НУИ Проф. Веселин Стоянов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама