Дежавю: Готвят “февруарски” протести за четвъртък, алармира медийният съветник на Борисов

19:05, 26 яну 16 / Политика 25 475 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Представители на футболни агитки са сигнализирали в Министерски съвет, че “са ги търсили” за участие в антиправителствен протест, който трябвало да се проведе този четвъртък от 15:00 часа пред сградата на Народното събрание. Това съобщи пред БНТ медийният съветник на Бойко Борисов Севдалина Арнаудова. Заради протести за цената на тока през февруари 2013 г. Бойко Борисов подаде оставка като премиер.

“Наясно сте, че пак се готвят преповторения на февруарските протести, по същия начин, със същите изречения, готви се такъв за 28 януари”, каза тя в коментар със скандала около “Химко”.

"Крайната цел е да остане лошия вкус у всички, че премиерът се свързва с думата корупция”, допълва още Арнаудова и потвърждава, че крайната цел била дестабилизация на държавата. “То се вижда не само от такъв род сигнали, а по реакциите на друг вид институции, публични личности…”, обяснява медийнят съветник на Борисов.

В отговор на обвиненията, отправени от мнимия инвеститор, тя посочва, че “съветник, съдружник, част от екипа му, на име Богданов няма. Това е публична информация, която ние оповестяваме за всеки съветник. Няма такова лице."

Тя посочва, че от Министерски съвет са се опитали да се свържат със собственика на ANJ Group Corp. Ян Аронов, но без успех. "Естествено, че опитахме да се свържем, вие сами виждате на какъв лош български е изпратен този сигнал. Всеки, който има претенцията да твърди, че е сериозна американска компания със сериозни намерения за инвестиции би си наел преводач, който да го напише на грамотен български и би със сигурност написал правилно името на представляващия страната му Мартина Стронг, виждате че в писмото тя е написана като Мартини Стронг. Естествено, че опитахме да се свържем, включи ни се факс, потърсихме сайт на тази инвестиционна компания, такъв няма”, обясни Арнаудова.

Междувременно стана ясно, че по заповед на министъра на правосъдието Екатерина Захариева инспекторатът към ведомството е започнал проверка на синдика на “Химко” Росица Томова. Компанията, която предизвиква съмнение сред политици и общественици, е пратила становище още на 19 ноември м.г. В него собственикът на дружеството Ян Аронов оспорва условията, определени от синдика на „Химко” АД за преговорите по пряко договаряне за осребряване на имуществото.

Проверката все още не е приключила, уточняват от Министерството на правосъдието.

Писмото е било разпратено и до 20-а народните представители, сред които и тези, избрани от Враца. То е било пратено от адвокатската кантора, която представлява компанията ANJ Group Corp.

“Интерес има синдикът, за да не се продаде предприятието като цяло. Ако не се продаде като цяло, а “на парче” то ще се продава години наред, защото там има активи за милиони”, каза пред София Topnovini.bg депутатът от БСП Георги Божинов. “Като кажеш, че човекът е на премиера, го стряскаш”, каза той.

“Сега тези купувачи (депутатът от ДПС Делян Пеевски - б.а.) загатват, че искат да го възстановят да работи, това е възможно най-доброто. Ако ще се реже на скрап, това ще бъде трагедия. Нареже ли се „Химко“, това ще бъде психологически шок за града”, смята червеният депутат. И допълни, че според него Пеевски няма намерение и интерес да го възстанови.

“Само и единствено, който познава материалите между кориците на делото и само и единствено оперативните служби, които работят по сигнала на американската компания, могат да отговорят реално. Искам да излезе истината на яве”, каза и депутатът от БДЦ Явор Хайтов на въпрос на София Topnovini.bg какво се случва около предприятието.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама