Разрешиха бившата Жандармерия в Разград да бъде дадена под наем

19:02, 26 яну 16 25 405 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Общинският съвет в Разград прие днес решение за отдаване под наем на имота на бившата Жандармерия. Имотът е с площ 143 807 кв. м, с изградени 14 броя сгради с обща застроена площ  4418 кв. м.

Към него е проявен инвеститорски интерес за изграждане на предприятие за производство на гъби кладница. Решението бе гласувано с 32 гласа за и един въздържал се.  Предстои да се проведе публичен търг с тайно наддаване с начална месечна тръжна цена 54 637 лв. без ДДС, договорът да бъде сключен за 10 години с две основни изисквания: имотът да се ползва за осъществяване на производствени дейности и спечелилият търга да заплати гаранционна вноска в размер на двукратния размер на месечния наем. Първоначалното предложение бе спечелилият търга да заплати гаранционна вноска за изпълнение на задълженията по договора при подписването му, в размер на трикратния размер на месечния наем. След предложение на общинския съветник от ГЕРБ Радиана Димитрова бе прието този размер да бъде намален от трикратен на двукратен, като предложението на съветника от Реформаторския блок Веселин Спасов размерът да бъде еднократен бе отхвърлено.

На заседанието бе приета Стратегията да управление на общинската собственост на територията на община Разград за периода 2016-2019 година и Програмата за управление и разпореждане с  имоти-общинска собственост за 2016 година.

Съветниците утвърдиха и маршрутното разписание на градска линия №2.

На сесията бе гласувана и докладна записка за строително-монтажни дейности за градския стадион. Докладната предизвика разгорещен дебат, тъй като ако не беше внесена на това заседание имаше голяма вероятност да бъде пропуснат срокът за анекс към договора между общината и ПФК „Лудогорец”, който изтича на 8 февруари. Това можеше да доведе до загуба на лиценза на спортното съоръжение и допълнително напрежение поради невъзможност да се играят футболни срещи, съгласно изискванията на УЕФА. Общинският съвет възложи на кмета на общината договорът да се удължи до 30 юни 2017 година.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама