Глобиха фирма, надупчила плочките на центъра на Добрич

19:01, 26 яну 16 25 438 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Собственикът на бар „Калисто“ е глобен от Община Добрич за това, че е продупчили плочките по пешеходната зова в центъра на града. Мярката е взета след подаден сигнал от читател на Topnovini.bg, който изпрати и снимка на пробитите плочки и стърчащите железа от мястото, където през летните месеци са били монтирани сенници.

Съставен му е акт по Закона за устройство на територията, съобщи заместник-кметът арх. Боян Коларов. Той обясни, че фирмата не е била задължена да подмени засегнатите плочки, тъй като това е почти невъзможно – няма как да се извадят конкретните плочи и на тяхно място да се залепят други, без по някакъв начин да се увредят и съседните. Изрязани са стърчащите анкерни болтове, за да не се спъват пешеходците. Собственикът е задължен да фугира местата с фугиращ силикон, като се разчита това да спре проникването на вода, за да не се отлепят плочите.

От Община Добрич обаче предупреждават фирмите, че при следващо такова нарушение, ще бъдат съставени актове не само по Закона за устройство на територията, но и по Закона за административните нарушения и наказания. Те едновременно ще бъдат задължавани да подменят настилката, но ще им бъдат налагани и глоби. Нарушаването на настилката на пешеходната зона е забранено, подчерта арх. Коларов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама