Арест за трима контрабандисти, действали на територията на Сливен

18:55, 26 яну 16 25 394 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Задържаха под стража Сали Раимов, Станимир Георгиев и Пасхалидис Елефтериус, като Сливенският окръжен съд уважи искането на Окръжна прокуратура в града.

Елефтериус е привлечен като обвиняем за това, че на 22 януари 2016 г., държал акцизни стоки (150 кутии цигари) без бандерол, както и  високорискови наркотични вещества – около 30 грама (канабис), поставен в плик и 61 бр. топчета от станиол, с цел разпространение .

По първото обвинение, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 г. до 6 г. и глоба, а по второто „лишаване от свобода“ за срок от 2 г. до 8 г. и глоба от 5000 лв. до 20 000 лв.

Георгиев е привлечен като обвиняем за това, че държал акцизни стоки – 110 кутии цигари и около 30 литра ракия без бандерол, когато такъв се изисква по закон, както и високорисково наркотично вещество 2 гр. канабис, без да има надлежно разрешително за това. От същото количество, Георгиев разпространил на друг мъж 0,25 гр. Канабис.

По първото обвинение, законът предвижда наказание „лишаване от свобода“ за срок от 1 г. до 6 г. и глоба, а по второто „лишаване от свобода“ за срок от 2 г. до 8 г. и глоба от 5000 лв. до 20 000 лв.

Раимов е привлечен като обвиняем за това, че в условията на повторност, държал акцизни стоки 27 кутии цигари и 35 литра ракия без бандерол, когато такъв се изисква по закон.

По обвинението в закона е предвидено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 2 г. до 8 г.

Тримата мъже са задържани по време и след провеждане на претърсване и изземване от дома на Раймов. За мястото по оперативни данни, е била получена информация, че се държат и продават наркотични вещества.

След повдигане на обвиненията, прокурорът е задържал тримата мъже за срок от 72 часа.

По време на съдебното заседание, представителят на държавното обвинение бе категоричен, че са налице достатъчно доказателства, които доказват участието на обвиняемите в деянията, за които са им повдигнати обвинения. Прокурорът аргументира и искането да бъде наложена мярка за процесуална принуда „задържане под стража“ и с факта, че Елефтериус (гръцки гражданин) и Георгиев (осъждан) постоянно са сменяли местоживеенето си. Така съществува реална опасност и двамата да се укрият.

Раимов, който е осъждан, е извършил деянието при условията на повторност, като за него е налице рецидив.

Съдът се съобрази с мотивите на прокурора и определи спрямо тримата обвиняеми да бъде наложена мярка „задържане под стажа“.

Определението може да бъде обжалвано пред Апелативен съд-Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама