В Италия покриват голи статуи заради иранския президент

18:32, 26 яну 16 / Свят 25 301 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Древни римски статуи на голи тела бяха покрити заради посещението на иранския президент Хасан Рухани в Италия, съобщава The Guardian.

Много новинарски уебсайтове, включително тези на вестниците "Република" и "Кориере дела сера", публикуваха снимки на няколко експоната в римските капитолийски музеи, напълно покрити.

Статуи в Капитолийските музеи в Рим също са били покрити с големи бели панели, заради съвместната пресконферения, която дадоха там Матео Ренци и Рухани.

Решението за покриване на произведенията, което е било взето от кабинета на италианския министър-председател, в знак на уважение към иранския президент, твърди Италианската информационна агенция ANSA. По същата причина по време на вчерашната среща между дмвата лидери не е бил сервиран никакъв алкохол.

Днес Италия и Иран подписаха споразумения за сътрудничество на обща стойност 18,4 милиарда долара. Двете страни се договориха за съвместни проекти в различни отрасли на промишлеността, в това число стоманодобивната индустрия, минното дело, енергетиката и банковата сфера, както и в областта на търговията, здравеопазването и медицинското образование.

Това е първото посещение на Рухани в Европа, след като Иран ограничи ядрената си програма и така отпаднаха санкциите, налагани на страната. Срещата е трябвало да се проведе през ноември, но е била отложена след терористичните атаки в Париж.

Днес иранският президент се е срещнал и с папа Франциск и други висши църковни служители.

По повод на договорите Ренци каза, че това е само началото на сътрудничеството между двете страни, посочва Ройтерс.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама