Шест години затвор за шофьора, който прегази пешеходка на светофар в близост до изхода за Разград

18:10, 26 яну 16 25 358 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Шест години лишаване от свобода при строг режим присъди Русенския окръжн съд за Тодор Куманов, който прегази пешеходката Милка Р. на 53 години в навечерието на 8 март миналата година и жената почина. Това съобщава днес на интернет страницата си Прокуратурата на Република България.

Трагедията се разигра вечерта на 7 март 2015 г. в Русе, на булевард “Христо Ботев“, на един от последните пешеходни светофари. Тогава, при управление на лекия си автомобил „Волво”, Куманов не спрял на червен светофар и блъснал жената, която пресичала платното, пишат от държавното обвинение.

Шофьорът е бил пиян, с 1,94 промила алкохол в кръвта, е посочено още в съобщението на прокуратурата. Карал е с превишена скорост и е избягал от местопроизшествието.

При разглеждането на мярката му за неотклонение на 11 март 2015 г. стана ясно, че той е управлявал с шофьорска книжка с изтекъл срок още през 2012 г., а в колата е возил едно от малолетните си деца, което е станало свидетел на тежкия инцидент.

Тогава стана ясно и че Куманов и друг път е имал проблеми със закона във връзка с пътни нарушения. Има 5 присъди, 3 от които са свързани с подобни провинения. В последните 15 години нямал противообществени прояви до тежкия случайу завършил със смърт.

Въпреки че знаел, че шофьорската му книжка е с изтекъл срок, в злополучния ден мъжът си купил кола, беше казано още в съдебната зала миналата година.

Сега пък съдът е наложил на обвиняемия не само затвор, но и допълнително наказание – лишаване от право да управлява МПС за 9 години.

Присъдата подлежи на обжалване и протест пред Апелативния съд във Велико Търново. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама