Подпийнал шофьор се обърна с "Ифа" в дере край с. Николово

17:02, 26 яну 16 25 249 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 26 януари, в 10:06 часа е постъпил сигнал за пътен инцидент на около 200 м преди с.Николово по пътя от село Просена, при който автомобил се е обърнал в дере, съобщава ОД на МВР - Русе.

Изпратеният на място екип на Пътна полиция е установил специален автомобил "Ифа" с русенска регистрация (извършващ пътно поддържане), управляван от П.С. на 58 години.  По данни на водача, при разминаване с неустановен насрещно движещ се автомобил, управляваната от него ифа е напуснала пътното платно вдясно по посока на движението си и се е преобърнала  в крайпътен скат.  При инцидента няма пострадали хора, но са причинени имуществени щети по специалния автомобил, които са в процес на установяване. Според първоначалните данни произшествието е станало заради загуба на контрол над МПС от страна на водача.

Дежурна оперативна група е извършила оглед на местопроизшествието и е започнало изясняване на причините и обстоятелствата,  довели до пътнотранспортното произшествие, като е образувано досъдебно производство по чл. 343, ал.1, буква "а",  във връзка с чл.342, ал.1, пр.3  от НК.

Пробата на водача за алкохол е била положителна – с техническо средство пътните полицаи са му измерили концентрация 0,84 промила.

Работата по случая продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама