Хасан и Ибрахим Игнатови ще свирят с Разградската филхармония за Деня на града

17:01, 26 яну 16 / Култура 25 703 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младите пианисти Хасан и Ибрахим Игнатови ще бъдат солисти на празничния концерт на Разградската филхармония по повод Деня на града. Това съобщи днес директорът на филхармонията Красен Иванов в присъствието на близнаците – пианисти и баща им Денис Игнатов.

Концертът ще премине под диригентството на маестро Красен Иванов. В програмата са включeни Концерт за пиано и оркестър № 2 от Сергей Рахманинов и Концерт за пиано и оркестър №3 от Панчо Владигеров.

Репетициите започнаха днес в залата на разградската филхармония, като самият концерт ще се състои на 29 януари от 18 часа в Общинския културен център. Красен Иванов заяви, че младите пианисти ще имат възможност да свирят на големия концертен роял, ремонтиран, акордиран и приготвен специално за случая на сцената на Общинския културен център. Той е убеден, че няма да има празни места в голямата зала на културния център, защото по думите му децата заслужават. Хасан и Ибрахим Игнатови са подготвили и изненада за разградската публика. 

Денис Игнатов сподели, че е щастлив баща, който прави всичко възможно да се развиват децата му. Той разказа, че момчетата свирят непрекъснато и се надява с това тяхно трудолюбие да покорят световни сцени. „Нашата цел не е в границите на България и Европа, нашата цел е световната сцена и ние ще я гоним,  за да я постигнем", каза бащата на близнаците. Той бе категоричен, че ако държавата застане зад Хасан и Ибрахим до 2020 година най-добрите пианисти на света трябва да са от България. Игнатов посочи, че това е третият град след Шумен и Сливен, в който близнаците – пианисти ще изсвирят произведенията на Рахманинов - Концерт за пиано и оркестър № 2 и на Владигеров - Концерт за пиано и оркестър №3.

Младите пианист споделиха, че слушат всякаква музика, но предпочитат класическата, сред любимите им композитори са Панчо Владигеров и Рахманинов.

Те признаха, че през свободното си време гледат телевизия и се заиграват на лаптопите си. Обичат също да карат колело и да ритат топка. Мечтата им е да изнесат концерти в Япония и Австралия.

Младите музиканти казаха, че са поканили на концерта и Крисия от Разград, с която спечелиха второ място на Детската Евровизия. Тя обаче няма да може да присъства поради неотложни ангажименти в София.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама