Осъдиха неправоспособен шофьор, убил дете на пътя в „Речица“

16:22, 26 яну 16 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Присъда от шест години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим постанови Окръжен съд – Сливен  на подсъдимия Янко Чакалов.

Преди по-малко от четири месеца, на 4 октомври, в сливенския квартал „Речица“, като неправоспособен водач на МПС и в пияно състояние предизвика пътно-транспортно произшествие, мъжът причини смъртта на тригодишната Даниела Кирова,а след това избяга от местопроизшествието.

Съдебното разглеждане на делото протече по правилата на съкратеното съдебно следствие, поради което наказанието по поисканата от Окръжна прокуратура – Сливен присъда от девет години лишаване от свобода бе редуцирано съгласно закона с една трета. Съдът изцяло възприе и искането на прокуратурата за привеждане в изпълнение на по-ранно наложена условна присъда от три месеца лишаване от свобода на подсъдимия. Уважено бе и искането на Окръжна прокуратура – Сливен за изменение на мярката за неотклонение на Чакалов от „Домашен арест“ в „Задържане под стража“ и след постановяване на присъдата подсъдимият бе отведен в Следствен арест – Сливен.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама