Директор иска 90 хил. лв. за ремонт на училищен покрив, дават му 3 хиляди

16:15, 26 яну 16 / Политика 25 578 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
90 хиляди лева иска от Община Шумен директорът на II ОУ „Д-р П. Берон” Павел Павлов, за да ремонтира покрива на школото.

В докладна записка, която той е внесъл до кмета Любомир Христов и председателя на Общинския съвет Борислав Беджев, директорът иска сумата, с която да довърши ремонта на покрива на базовото училище, като обяснява, че през миналата година е била ремонтирана 1/5 от покрива. За него Общината е платила 20 000 лв., а от бюджета на школото са дадени 3188 лв.

В записката си Павлов обяснява, че има дупки по билото на покрива, от където влиза вода и тя достига чак до класните стаи, които през 2011 година са санирани. Така водата разрушава направените подобрения. Освен това по покрива на сградата имало доста неукрепени керемиди, които представлявали опасност за минаващите отдолу.

Директорът е посочил, че освен търсените 90 000 лв. от Общината, училището е предвидило дофинансиране на ремонта със собствени 9 830 лв.

По време на бюджетна комисия обаче общинарите гласуваха сумата за II ОУ „Д-р П. Берон” да бъде само 3000 лв.

Директорът Павлов заяви, че тази сума е недостатъчна за ремонта, от който сградата се нуждае, и предложи парите да бъдат разпределени към друго училище, което може да си помогне.

На бюджетна комисия финансово искане направи и председателят на комисията по пробация в Общината Иванчо Петков.

Той заяви, че в община Шумен има около 300 души, излежаващи присъди в различни заведения в страната. Петков поиска в бюджета да бъдат предвидени 5000 лв., които да са на разположение на комисията, за да може да се помага при издаване на лични документи или други нужди на лица, изтърпели наказание. След дискусия, сумата бе определена на 2000 лв., колкото е била и при предишния бюджет.

Друго предложение бе отделянето на близо 32 хил.лв от общинския бюджет за осигуряване на заплати на Звеното за управление на проекта за периода януари-май тази година.

Проектът за бюджет за 2016 година бе подкрепен от почти всички председатели на комисии, присъстващи на заседанието на бюджетна, като единствено Данаил Данчев гласува „въздържал се”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама