Увеличиха щата на „Чистота еко“ в Бургас, ще наемат още 52-ма служители

15:19, 26 яну 16 25 297 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С 46 гласа „за“, 0 против и 1 въздържал се Общинският съвет в Бургас прие предложението на кмета Димитър Николов да се увеличи щатът на общинското предприятие „Чистота еко” 52 бройки. По този начин работниците на предприятието ще набъбнат двойно, като заедно с досега назначените 53 души численият състав ще бъде вече 105 служители. Новите хора ще бъдат назначени от 1 февруари тази година.

Николов мотивира своето искане с непрекъснатото нарастване на количеството на отпадъка от общините Бургас, Средец, Камено, Несебър, Поморие, Руен, Айтос, Карнобат и Сунгурларе, което налага обслужващото ги Регионалното депо “Братово–Запад” да работи всеки ден включително събота и неделя и празничните дни при 12-часов работен ден.

Досегашното щатно разписание на ОП „Чистота еко” за 53 служители беше предвидено за 8-часов работен ден на депото при 5-дневна работна седмица. С оглед на необходимостта от осигуряване на по-продължителен цикъл на работа на депото тези служители са недостатъчни.

За увеличаването на щата ще се разходват допълнителни бюджетни средства за работни заплати в размер на 446 000 лева, предвидени в бюджета на Община Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама