Л. Христов: Децата в риск и техните семейства са приоритет в работата на кметския екип

15:01, 26 яну 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Кметът на община Шумен Любомир Христов прие днес Мария Хесус Конде, представител на УНИЦЕФ за България. Това съобщиха от пресцентъра на кметството в града.

На срещата присъстваха и заместник-кметовете д-р Светлана Маркова и Найден Косев, Мая Грозданова, представител на УНИЦЕФ за Шумен и програмният директор „Закрила на детето“ Милена Харизанова.

Повод за посещението на г-жа Конде е откриването на Детски център за застъпничество и подкрепа „Зона ЗаКрила“ в Шумен утре. Центърът е създаден съвместно от УНИЦЕФ, Община Шумен, Института по социални дейности и практики в партньорство с Министерството на вътрешните работи и Агенцията за социално подпомагане.

Кметът Любомир Христов благодари на УНИЦЕФ, че помага на общините в грижата за децата и семействата в риск. Той увери гостите, че един от приоритетите в работата на новия кметски екип е да осигури по-добра среда за децата.

 Любомир Христов запозна гостите и с богатото културно-историческо наследство на Шумен, който през вековете винаги е бил център на богата духовна и материална култура - тракийска, римска, византийска, българска и покани г-жа Хесус отново да посети града ни.

 Мария Хесус Конде благодари на кмета за оказаното гостоприемство и изрази увереност, че и за в бъдеще УНИЦЕФ-България ще подпомага активно общините в грижата и закрилата на децата. Тя подчерта, че нейната цел е съвместно да се гарантира устойчивото развитие на тези центрове за пълноценното интегриране на децата в риск и техните семейства в обществото.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама