Назначават над 100 младежи на работа в Община Асеновград

14:39, 26 яну 16 25 491 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Асеновград е една от първите общини, която има 112 одобрени работни места  по проект "Обучения и заетост на младите хора" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 г., съобщи кметът на общината д-р Емил Караиванов на първия брифинг за 2016 година.

Заявката за 112 работни места е за хора с основно или по-ниско образование. В момента се работи по подбора на кандидатите и се очаква в началото на месец февруари да започнат работа в срок за 6 месеца, като целта е включване на безработни младежи до 29-годишна възраст, регистрирани в дирекции "Бюро по труда" към Агенция по заетостта, уточниха от администрацията.

Проектът ще спомогне на безработни младежи, които щe получат първи или нов шанс за работа, нови или усъвършенствани професионални знания и умения, придобити на работното място, както и придобиването на професионална квалификация. На всеки младеж ще му бъде осигурен наставник от общинската администрация в зависимост от работата, която ще извършва. Бройките са разпределени в Асеновград и кметствата  на територията на общината.

Община Асеновград получи одобрение на проект към Националната програма "Клио” от Министерството на труда и социалната политика, съобщиха още от администрацията. По програмата ще бъдат назначени екскурзовод и озеленител за НПК "Асенова крепост" и Тракийско скално светилище Беланташ.

До две седмици се очаква да стартира и втори проект за "Обучение и заетост на хора над 29-годишна възраст", по който Община Асеновград е подготвила заявка и също ще кандидатства. Целевата група по втория проект обхваща безработни лица и над 54 години, допълни още д-р Караиванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама