Докладът на ЕК повтаря казаното от нас, похвалиха се реформаторите (обновена)

14:34, 26 яну 16 / Политика 25 695 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
“Ако погледнете доклада на Европейската комисия, той казва горе-долу това, което ние сме казали. Не че сме авторите му, но за нас и антикорупцията, и съдебната реформа, и промените в Изборния кодекс са от изключително значение”, каза на брифинг пред журналисти съпредседателят на Реформаторския блок Найден Зеленогорски.

“Доволен съм, че и ЕК, и презокеанските ни партньори казаха това, което ние мислим. А именно, че реформаторските сили в България трябва да продължат заедно и да променят България”, допълни още той.

И посочи: “Много сили отвън искат да ни разцепят и да доведат до катаклизми, които могат да създадат огромните проблеми не само в България”.

Новото коалиционно споразумение

"Вървим в позитивна посока, надяваме се в началото на февруари да подпишем съответния документ с ГЕРБ. Преговорите продължават, доволни сме от първия им кръг. До 10 дни ще изработим законопроект за Изборния кодекс, който ще съгласуваме с ГЕРБ, АБВ и ПФ", обясни Зеленогорски.

По думите му, Пътна карта за развитие и консолидация на Реформаторския блок (РБ) трябва да бъде изготвена от работна група, която да представи до 10 дни на ръководството решението си.

Новият проект на Радан Кънев

„Реформаторският блок не би искал да се меси в решенето, на която и да е партия от формацията за създаване на нов проект. Всяка партия е легитимна да взима суверенни свои решения. Днес не е обсъждан новият проект на Кънев", уточни Зеленогорски.

Той бе категоричен, че останалата част от партиите в РБ, които остават в мнозинството, смятат, че блокът дава плодовете си. "В рамките на разписаната програма за управление, говорим, за мандат от 4 години. Да твърдим, че на първата година всичко е или не е свършено, не е вярно. Не приемаме становището, че РБ е изживял времето си. За нас проектът РБ има бъдеще, ще работим за неговото укрепване. Има големи опасения в дясната общност да не минем през процеси, през които минахме в последните 10 години и проектът на РБ трябва да бъде развиван", допълни Зеленогорски. Той подчерта, че са за преференциалния вот и подкрепят мажоритарността именно през преференциалния вот. "Ще отстояваме нашите идеи", добави Зеленогорски.

Президентски избори 2016

"Тепърва ще обсъждаме президентските избори в общия контекст на развитието в средата на блока. Една политическа сила придобива смисъл, когато участва в избори. Бихме могли да издигнем подходяща двойка кандидати - за президент и вицепрезидент, които да реализират добър резултат. Това е идея, която тепърва ще обсъдим", каза още Найден Зеленогорски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама