Изследване на EVN България показва къде изтича топлинната енергия

14:17, 26 яну 16 25 286 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Нова услуга предлагат от  EVN България. Клиентите на дружеството могат да заявят термографско изследване, което показва показва къде точно изтича топлинната енергияв дома и офиса. Ниските външни температури в момента са най-подходящото време за идентифициране на местата, водещи до загуби на енергия. Това, което е нужно е да се заяви услугата на EVN България – термографско заснемане и обслeдване на имоти и сгради.

От обследването се получава прецизно и цялостно енергийно изследване на цяла сграда или имот от нея. Термографията дава ясна картина къде са местата със загуби на топлинна енергия и причините за тях. Подходящото време за нейното извършване са зимните месеци от ноември до март, когато външните температури са ниски и с помощта на инфрачервена камера невидимите за човешкото око топлинни потоци се улавят и преобразуват в цветове.

След заявяване на услугата в който и да е EVN Офис експерт на EVN България се свързва с клиента и съгласува с него удобно време за посещение. След термографското заснемане дружеството предоставя на клиента подробен доклад с външни инфрачервени снимки на сградата и/или отоплителните тела. В доклада се установят енергийното състояние на външните стени на имота, качеството на изолацията, местата с висока загуба на енергия, както и дефектни връзки по конструкцията. В допълнение се предоставя информация за евентуални проблеми във вътрешните инсталации и местата с риск от влага и мухъл. Услугата е достъпна за всички клиенти без значение на местоположението на техния имот, като в зависимост от броя на имотите в една сграда цените варират от 91,67 лв. без ДДС до 149,50 лв. без ДДС.

Термографското изследване може да бъде използвано за програмата за енергийно саниране на многофамилни жилища, финансирана от държавата.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама