София се сдобива с 56-метрова кула

13:36, 26 яну 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
56-метрова кула ще бъде построена върху покрива на столичния мол „България“. Името на сградата е „Лонг Тауър“, като тя ще е на седем етажа. Началото на проекта беше обявено от изпълнителя му „Кордеел – България“, които са изградили и мола, върху който ще се строи кулата.

Постройката ще е с площ 18 550 кв.м. Тя ще бъде издигната над покрива на търговския център, който се пада успоредно на бул. „Тодор Каблешков“.

Кулата е предназначена за офисни помещения, които да се отдават под наем. В нея ще има още приемно фоайе, етажни асансьорни фоайета, технически помещения и тоалетни, разположени на 4 подземни и 4 надземни нива (част от търговския център) и един технически етаж. Последният офисен етаж е отдръпнат навътре откъм южната си страна, така че се оформя панорамна тераса, с гледка към планината.

Основният вход към сградата ще е откъм бул. „Тодор Каблешков”. Автомобилният подход към подземния гараж, който е общ с този на мола, ще се осъществява посредством рампа откъм локално платно на булеварда. Осигурен е и втори вход/изход в южна посока към новопректираната улица и бул. „България“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама