Повече средства за болницата осигурява Община Каварна

13:23, 26 яну 16 25 418 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Повече средства за издръжка на болницата осигурява в бюджета си за 2016 г. Община Каварна, съобщи кметът Нина Ставрева. Тя ще подкрепи многопрофилната болница за активно лечение в морския град  с 600 000 лева, при досегашни 400 000 лева за издръжка от общината. Средствата ще се използват за издръжка на лечебното заведение.

Увеличението на парите е знак за по-социално ориентиран бюджет. Запазването на болницата, която обслужва и жителите на община Шабла, е жизненоважно, за да не пътуват хората до други градове да се лекуват, заяви кметът Нина Ставрева.

Бюджетът на Община Каварна ще е около 13 милиона лева, като се запазва нивото от миналата година. Той е социално ориентиран и балансиран, обясни кметът. И допълни, че се слага край на една практика с продажба на общинско имущество, в каквато посока ще е политиката на Общината в рамките на следващия мандат.

Кметът определи бюджета на Община Каварна като социално ориентиран. Тя посочи, че се предвижда осигуряването от общината на средствата за храна в детските градини. В резултат на това родителите ще плащат само по 2 лева присъствена такса за месец.

Бюджет 2016 ще се отличава и с грижа към хората по селата. Ще бъдат осигурени самостоятелни бюджети на населените места. Те ще бъдат включени в европейските проекти. Досега селата бяха съвсем изолирани, ние сме длъжници на всички хора в малките населени места, каза кметът Нина Ставрева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама