Регионалният министър даде висока оценка на успеха на Община Тервел в санирането

13:14, 26 яну 16 25 308 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Тервел е сред осемте в страната, на които регионалният министър Лиляна Павлова даде висока оценка за това, че през 2015 г. са успели да обновят най-много жилищни сгради. Останалите са Бургас, Благоевград, Асеновград, Севлиево, Кърджали, Ловеч и Димитровград.

Това бе отчетено на проведената среща на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова с над 300 представители на общини и областни администрации в страната. На форума са дискутирани изискванията за допустимост на сгради за участие в Националната програма и мерките за енергийна ефективност, които ще получат финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г. На него стана ясно, че по Националната програма вече са сключени споразумения за обновяването на около 2000 сгради, като в момента се работи по 600 от тях, съобщи министърът. Най-много сгради са одобрени в област Бургас – 245, следвана от областите Благоевград, Хасково, София, Пловдив, Стара Загора.

В община Тервел са регистрирали 19 сдружения, а сключените договори са 6. Два жилищни блока в комплекс "Изгрев" вече са напълно обновени.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама