Раздават безплатно топла супа на кооперативния пазар в Шумен

13:01, 26 яну 16 25 547 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Безплатна топла супа ще се раздава в Шумен. Първата акция ще се проведе на 1 февруари от 11.30 часа, когато на кооперативния пазар в града ще бъдат раздадени първите количества. Това съобщиха организаторите на инициативата.

Благородният жест става възможен благодарение на сутрешния блок на Радио Шумен „Оттука започва денят”, с подкрепата на Анатоли Чернев и неговия ресторант, „Общински пазари” ООД,  Български червен кръст-Шумен, областния управител Донка Иванова и спомоществователи. 

Акцията е по повод 43-я рожден ден на Радио Шумен” и ще се проведе под надслов „Топъл обяд и надежда – милосърден жест  за хора в нужда”.

Така от 1 до 25 февруари на спирката на кооперативния пазар в Шумен, в специално обособен  павилион и в определен час, ще се раздава топла супа и хлебче. Ястието ще бъде приготвяно в заведение на шуменеца Анатоли Чернев по всички хигиенни изисквания и с нужните разрешителни, регламентирани от Закона за храните.

Супата ще се предлага в купички за еднократна употреба, придружена с пакетирано хлебче, прибор за еднократна употреба и салфетка. Заведението се ангажира с голяма част от организацията на инициативата, както и с осигуряването на служител на ресторанта за раздаване на храната.

Хлебчетата ще бъдат изпечени в хлебопекарната на Арам Бдоян, а от „Общински пазари” предоставят безвъзмездно павилион, който се намира близо до автобусната спирка на пазара.

Акцията ще се осъществи в партньорство с БЧК-Шумен.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама