Съдът остави в ареста рецидивиста, намушкал приятелката си в Перник

12:53, 26 яну 16 25 372 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Радослав Колев от Перник, който нападна с нож 15-годишната си приятелка, съжалявал за направеното от него. Това заяви той пред Софийския апелативен съд (САС). Съдът не уважи жалбата на обвиняемия и го остави окончателно в ареста.

Припомняме, че 15-годишната Зорница Спасова беше намушката 13 пъти от  Колев. Инцидентът се случи на спирка на градския транспорт в Перник. Като по чудо момичето оцеля и вече е в стабилно състояние. Защитникът на Радослав, адвокат Велин Велинов, заяви пред медиите, че момичето вече дори разпитвало за състоянието на приятеля си.

„Първото нещо е, че очевидно там има усложнени взаимоотношения – интимни, с родителите. Момичето за щастие вече е по-добре, проявява даже интерес за Радослав. Тя вече разпитва за него, как е и как се чувства“, каза адвокат Велинов.

Той подчерта, че стратегията му за защита ще бъде съдебно-медицинска експертиза за психическото състояние на Радослав в момента на инцидента. Велинов обясни, че още при първия разпит мъжът е признал, че е пил алкохол и е употребил амфетамини.

„Ако не е временна невменяемост, ще се търсят причини за смекчаващи вината обстоятелства. Виждате, че той проявява голяма самокритичност. Още при разпита е казал за алкохол и амфетамини. Вече знаете, че родителите на Радослав ще говорят в една покоса, родителите на момичето – в друга“, каза още адвокат Велинов.

Самият Радослав не пожела да говори пред медиите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама