Предприятие за производство на електронни компоненти в Русе затваря врати

12:48, 26 яну 16 25 937 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
127 русенци остават без работа и ще бъдат регистрирани в Бюрото по труда, след като фирмата за производство на печатни платки SET PCB Techology е подала уведомление за масово съкращение на 100% от персонала си и прекратяване на производството. Това съобщи на редовна пресконференция днес Румен Януаров - директор на дирекция "Бюро по труда" - Русе. 

SET PBC произвеждаше няколко вида компоненти за електроника, които бяха пласирани предимно към производители в Европа. От там са подали уведомление за прекратяване на дейността и освобождаване на работниците в края на декември 2015 г. 

Януаров коментира, че основните причини, които са посочени от фирмата за прекратяване на дейността, са липса на интерес към производството, както и липсата на конкурентноспособност на световните пазари. Малка част от работниците - не повече от 15, вероятно ще бъдат преназначени във втората фирма, която работи на територията на бившия завод "Печатни платки", а останалите ще бъдат регистрирани в "Бюрото по труда". 

На пресконференцията стана ясно още, че през изминалата 2015 г. в "Бюро по труда" - Русе са постъпили общо 5 уведомления за масови съкращения, които са засегнали общо 250 работника. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама