Две млади дами в Областна администрация- Русе по "Старт на кариерата"

12:34, 26 яну 16 25 484 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Тази сутрин доц. д-р Стефко Бурджиев– областен управител на Област Русе, е посрещнал двете млади дами, които успешно са се класирали за работа в Областна администрация – Русе по Националната програма „Старт на кариерата“.

В заявката за 2016 г. по Програма „Старт на кариерата” в Областна администрация – Русе бяха обявени 2 позиции, по които кандидатстваха 20 младежи. Интервюто беше проведено на 9 декември 2015 г. От явилите се на интервю бяха одобрени двама младежи – Кристина Красимирова Данова и Виктория Станимирова Стоилова, съобщават от Областна администрация- Русе.

Двете момичета ще подпомагат работата в отдел „Административен контрол и регионално развитие“ на дирекция „Административен контрол, регионално развитие и държавна собственост“.

Към новите попълнения в колектива на Областна администрация – Русе областният управител се обърна с думите „От прочита на Вашите автобиографии съм убеден, че Вие сте най-добрият избор, който сме направили. Вярвам, че опитът, който предстои да придобиете в тази администрация ще бъде от огромна полза за Вашия бъдещ професионален и житейски път“.

Доц. д-р Бурджиев е подарил на Виктория и Кристина символичен подарък слонче – символ на знанието, паметта и упоритостта, с пожелание за успех в работните им ангажименти, както и бележник и химикалка на Областна администрация – Русе за записване на задачите, които предстои да им бъдат възлагани от техните преки ръководители.

Програма „Старт на кариерата” дава възможност да се осигури работа в публичната администрация на младежи до 29 години с висше образование и е финансирана със средства от бюджета на Министерството на труда и социалната политика.

Основната цел на Програма „Старт на кариерата” е да бъдат осигурени възможности за придобиване на трудов стаж на безработни младежи,  завършили своето образование, с цел улесняване на прехода между образование и заетост.

Виктория Станимирова Стоилова е завършила Варненски свободен университет със специалност „Право“. Придобитата квалификация е юрист. Средното си образование Виктория завършва в Професионална гимназия по химични технологии „Проф. Д. Баларев“ Русе, специалност – „Машинна компютърна обработка на информацията“ с английски език.

Кристина Красимирова Данова е възпитаник на РУ „Ангел Кънчев“. Завършила е специалност „Маркетинг“, а придобитата от нея професионална квалификация – икономист. Средното си образование завършва в СОУПНЕ „Фридрих Шилер“ Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама