Богата програма и изненади в месеца на виното и любовта в Русе

12:29, 26 яну 16 / Култура 25 356 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изложби, театрални представления, прожекции на филми и представяния на книги ще включва богатата и разнообразна програма на второто издание на Арт салон „Любов и вино“, който започва на 28 януари, четвъртък.

Това съобщиха днес част от неговите организатори в лицето на зам.-кмета по хуманитарни дейности Иван Григоров, директора на ДТ „Сава Огнянов“ Орлин Дяков, директора на ОП „Русе арт“ Мариан Савов, директора на ОМД – Русе Красимира Николаева и др.

Част от събитията в рамките на програмата ще са с вход свободен и ще са съпроводени с дегустация на вина на производители от русенския регион.

Арт салон „Любов и вино“ 2016 ще стартира с откриването на изложба – живопис на Галина Миланова от 18 часа на 28 януари във фоайето на Доходното здание. Час по-късно в Голямата зала на Доходното здание ще започне представлението на Бургаския драматичен театър “А. Будевска“ – „Стая 1313“, с участието на Руслан Мъйнов.

В рамките на Арт салона русенци и гости на града ще могат да видят моноспектакъла на Бойка Велкова „Пътят към Афродита”, постановката „Английски уикенд“ на Драматичен театър Ловеч, моноспектакъла на Николай Урумов „Открит урок за чужденци“, концерта на Биг бенд Русе със солисти Хилда Казасян и Христо Йоцов, танцовия спектакъл на балет „Арабеск“ – CARMEN COLLECTION и др.

Пълната програма на Арт салона може да бъде видяна в приложения файл към новината.

Вече традиционно, голяма бутилка ще очаква посланията на всички влюбени във фоайето на Доходно здание. Конкурс за валентинки ще отличи най-оригиналните любовни картички и авторите им ще бъдат наградени.

Инициативата ще продължи до 24 февруари и ще приключи с премиерата на спектакъла „Г-н Балкански” на ДТ „Сава Огнянов” – Русе.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама