Приказен спектакъл очаква бургаските деца в Кукления театър

12:11, 26 яну 16 25 351 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Бургаските малчугани ще имат възможността да станат свидетели на един приказен театрален спектакъл. Една от най-популярните творби на Ханс Кристиан Андерсен „Какво направи дядо, все е хубаво” ще се  претвори  на сцената на Кукления театър днес от 19:00 часа, съобщиха от Общината. В постановката участие ще вземат актьорите от Театър „Кредо” - Нина Димитрова и Димитър Несторов.

Постановката прави премиерата си през 2005 г. в Дания като проект, подкрепен от датската  фондация „Ханс Кристиан Андерсен”. Местната преса бива очарована от спектакъла и пише множество положителни коментари за забележителната актьорска игра и адаптация на творбата, която е дело Юрий Дачев и Нина Димитрова.

Историята на уникалния спектакъл се развива на пазара, където всеки иска да спечели, а един дядо е обзет от любовта, без въобще да мисли за собствената си облага. Неговата единствена грижа е как да достави радост на своята мамичка и да получи нейната целувка.

Желаещите да се потопят в приказния свят на Андерсен могат да го направят днес от 19:00 ч. в залата на Куклен театър - Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама