Кандидатът за президент на ''Реформаторския блок'' ще стане ясен през юни

11:35, 26 яну 16 / Политика 25 298 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
До началото на лятото ще се провеждат обсъждания кой да бъде издигнат за кандидат президент на „Реформаторския блок“, заяви във Велико Търново секретарят на партията Димитър Делчев. Засега реформаторите не залагат на нито едно име.

Според Делчев, най – успешният кандидат би бил представител на гражданска организация, а не обвързано партийно лице. Димитър Делчев допълни още, че правилният модел на управление няма да бъде постигнат с отцепление, по примера на Радан Кънев, а с общи усилия, тъй като членовете на партията в цялата страна стоят твърдо зад формацията и нейното присъствие в управлението на държавата.

По време на посещението си във Велико Търново, Делчев добави, че Реформаторският блок ще внесе редица предложения за промени в изборния кодекс, които ще бъдат обсъждани през месец февруари в правната комисия в парламента.

 

Сред тях са активната гражданска регистрация с цел премахването на „мъртви души“ от изборния процес, запазването на прага на преференциите и оставането на мажоритарния модел, разкриването на общински изчислителни центрове и законопроект за машинно броене на резултати, както и увеличаване на общинските избирателни комисии.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама