ОП "Чистота" спечели делото за метлите от храсти

11:33, 26 яну 16 25 290 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ОП "Чистота" спечели делото за метлите от храсти от времето на кметуването на Славчо Атанасов, съобщиха от администрацията.

"Районният съд отхвърли претенциите на доставчика на метлите от храсти, с които почти до края на 2011 г. се чистеха пловдивските улици", разказа директорът на общинското предприятие Иван Стоянов. 

На 03 август, 2015 г. земеделският производител, с когото бившият директор на общинското предприятие Радослав Кошински подписва на 14 ноември, 2011 г. договор за доставка на метлите от храсти без дръжки на стойност до 700 хил. лв.,  заведе иск срещу "Чистота” за неустойка в размер на около 6500 лв.

"Метлите от храсти не се вписваха в новата философия за почистването на Пловдив. Заменихме ги с по-екологични и устойчиви пластмасови четки, инвестирахме в модерна мултифункционална техника, което допринесе за чистотата на въздуха", коментира Иван Стоянов.

С решение от 23.12. 2015 г.  Районният съд в Пловдив отхвърли иска като неоснователен и осъди земеделския производител да заплати разноските по делото.

В законоустановения срок съдебното решение не е обжалвано.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама