Ремонтират Центъра за обществена подкрепа в "Братя Миладинови" по проект

11:27, 26 яну 16 25 335 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Центърът за обществена подкрепа в к-с "Братя Миладинови" може да бъде ремонтиран по проект "Красива България". Община Бургас е готова да осигури 50 % от необходимото финансиране, което е и необходимото условие за кандидатстване, съобщиха оттам.

Центърът за обществена подкрепа /ЦОП/ предлага социални услуги в подкрепа на деца и семейства в риск, в това число услугите "24-часова грижа в Център "Спешен прием" и "Изслушване и разпит на деца, участващи в съдебни процедури" в специализирано помещение "Синя стая". В сградата осъществява своята дейност Отдел "Закрила на детето" към Дирекция "Социално подпомагане" - Бургас. Една от стаите на ЦОП е предоставена за ползване на екип по приемна грижа по проект "И аз имам семейство".

Двуетажната сграда на центъра е въведена в експлоатация през 2006 г. Поради некачествено изпълнение на строителните дейности, още през юли 2007 година са установени сериозни проблеми, като пропуквания по таваните, стените, провисване на врати, течове и др.

В момента покривът е в силно амортизирано състояние и спешно се нуждае от ремонт.

По проекта към програмата "Красива България" се предвижда поставяне на хидроизолационно покритие от два слоя на покривната плоча и по бордовете, нанасяне на изравнителна шпакловка по вертикални стени на бордове, монтаж на нова воронка, поставяне на минерална двуслойна драскана мазилка по ограда, облицовка на шапка на стени под метална ограда с готови каменни плочи, изграждане на бетонова площадка за беседка, изработка, доставка и монтаж на дървена беседка.

Реконструкцията възлиза на 60 000 лв., като Община Бургас е готова да осигури половината от общата стойност на бюджета.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама