Пловдивският окръжен съд гледа жалбата на бившия кмет на Пазарджик

10:53, 26 яну 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пловдивският окръжен съд ще разгледа жалбата на Иван Евстатиев срещу взетата му от Районен съд Панагюрище мярка за неотклонение "Задържане под стража”.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 15 януари 2016 година в хотел "Стрелча” в град Стрелча, се е съвкупил с лице от женски пол, ненавършило осемнадесет години, като го е привел в безпомощно състояние - престъпление по чл. 152, ал. 2, т. 1 във връзка с ал.1, т.3 от Наказателния кодекс.

С определение от 19.01.2016 г., постановено по ЧНД№14/16 г. по описа на РС-Панагюрище е взета мярка за неотклонение, по реда на чл.64 от НПК спрямо обвиняемия Иван Евстатиев. Срещу постановения съдебен акт е постъпила частна жалба от Евстатиев чрез защитниците му адв. Петър Горчев и адв. Стоян Парпулов.

Делото е изпратено в Окръжен съд-Пазарджик, като е образувано ВЧНД №65/16 г. по описа на ОС- Пазарджик. След отвод на съдиите от този съд по реда на чл.29 ал.2 от НПК и невъзможността да формират въззивен състав, делото е изпратено на ВКС за определяне на друг, еднакъв по степен съд, който да го разгледа.

С определение на ВКС делото е изпратено за разглеждане на Окръжен съд гр. Пловдив и е постъпило на 26.01.2016 г. в 9,22 ч. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама