САЩ обвиниха Путин в корупция

10:39, 26 яну 16 / Свят 25 280 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Владимир Путин е корумпиран и злоупотребява с държавни пари. Такова обвинение отправи към руския президент представителят на министерството на финансите на САЩ Адам Шубин.

Досега Вашингтон налагаше санкции на приближени на Путин, но никога не беше обвинявал пряко президента. Това е първият път, в който САЩ открито обвиняват държавния глава на Русия в корупция, пише Би Би Си.

В предаването на Би Би Си "Панорама" Адам Шубин, който следи изпълнението на санкциите срещу Русия, каза, че руският президент облагодетелства свои близки с доходоносни държавни поръчки и умишлено атакува бизнеса на тези, които смята за свои врагове.

Предаването разкрива и схема, чрез която Путин притежава яхта за 35 милиона долара чрез офшорна компания. 57-метровата яхта била подарък от милиардера Роман Абрамович.

Според секретен доклад на ЦРУ от 2007 година състоянието на руския президент се изчислява на 40 млрд. долара, въпреки че заплатата му като президент е в размер на 110 000 долара годишно.Тя не се води на името на Путин, но президентът използвал държавни пари, за да я поддържа.

От Кремъл определиха обвиненията като измислици, които нямат нужда от коментар. Говорителят на руския президент Дмитрий Песков определи обвиненията като чиста измислица и допълни, че нито едно от тях не заслужава коментар от страна на Путин.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама