По 2000 лв. гаранция за братята от Враца, обвинени за убийството на Тодор (обновена)

10:34, 26 яну 16 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Софийският апелативен съд (САС) пусна под гаранция братята Десислав и Иван Дамянови от Враца, които са обвиняеми по случая със смъртта на 18-годишния Тодор, предаде репортер на София Topnovini.bg. Съдът не уважи искането на прокуратурата за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Първоначално двамата бяха задържани и обвинени в убийство по непредпазливост. След намесата на главния прокурор обаче обвинението беше променено на умишлено. За това престъпление законът предвижда лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна.

Днес прокуратурата поиска съдът да наложи на братята най-тежката мярка за неотклонение и те да бъдат задържани с оглед на високата обществена опасност на извършеното от тях. Според обвинението, въпреки чистото съдебно минало на Десислав и Дамян, има опасност двамата да се укрият и отново да нарушат закона.

Защитата пък поиска още по-лека мярка за момчетата – подписка или парична гаранция.

В крайна сметка съдът реши да пусне обвиняемите срущу парична гаранция от 2000 лв. за всеки. Съдът мотивира решението си с това, че „не е налице обосновано предположение, че братята ще се укрият или ще извършат ново престъпление“. Десислав и Иван Дамянови ще бъдат освободени след внасянето на паричната гаранция.

Обвиняемите не присъстваха на заседанието, но бяха представени от адвоката си - Росен Бончев. Той не пожела да коментира решението на съда.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама