Изборът на Узунов показва демократизацията в съдебната система, твърди Ясен Тодоров

10:36, 26 яну 16 / Политика 25 437 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Изборът на Димитър Узунов за представляващ Висшия съдебен съвет (ВСС) показва демократизацията в съдебната система. Освен това той ще е много полезен при предстоящите промени в Закона за съдебната власт, които ще отразят измененията в Конституцията.

С тези думи председателят на Етичната комисия към ВСС Ясен Тодоров коментира пред бТВ избирането на Узунов на този пост. Това стана, след като предшественикът му Соня Найденова беше освободена само ден след поисканата от нея разпечатка на телефоните на всички магистрати.

Инициираната от нея проверка беше заради скандала с изпратения СМС до премиера Бойко Борисов за развоя на заседание на ВСС. За това сигнализира председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов.

„Димитър Узунов е изключително консенсусна фигура, уважаван е от магистратите в цялата страна. Той е много комуникативен. Като председател на бюджетната комисия във ВСС той със зъби и нокти се бори за по-доброто ни заплащане“, каза още Тодоров.

Той отказа да коментира дали Узунов е въпросният магистрат, който е изпратил СМС-а до премиера. Отказа и да назове конкретните мотиви за освобождаването от длъжност на Найденова, но подчерта, че тя не е била „опраскана“. Освен това никой във ВСС нямал критики към работата ѝ.

Ясен Тодоров допълни, че след като мобилният му номер е бил разпространен във Фейсбук е започнал да получава всекидневни обидни, вулгарни и нецензурни съобщения. Някои от тях били с много заплашителен характер.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама