Десислава Танева: Потребителят ще бъде гарантиран при избора на храни

10:33, 26 яну 16 25 318 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Хранителната банка  работи, макар и трудно”, обяви в Сливен министърът на земеделието и храните Десислава Танева  и добави, че в един от новите три закона  за храните се залага на облекчение на дарители и оператори, за да отговарят на всички критерии за безопасност, която да даде максимална публичност на потребителя – от фермата до хранителния обект, така че да можем да проверяваме даден хранителен обект – дали е регистриран, кои са отговорните лица като контрол на анализа на риска от инспекторите и др.

„Целта е само една – българският потребител да бъде гарантиран в това, с което избира да се храни. Миналата година станахме свидетели на три случая, в които за интерес от 100-200 лева в началото на хранителната верига, се допусна да има риск за здравето, та дори и живота на хората”, каза още Танева.

Министърът успокои, че на този етап няма данни за щети по реколтата, предвид ниските температури, които застрашават обичайните баланси на суровините, които произвеждаме. Това тя каза по повод вероятността от измръзване на есенниците .

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама