12 години затвор за убийство заради откраднат котлон

10:17, 26 яну 16 25 365 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Окръжен съд в Добрич осъди на 12 години затвор 69-годишния П. И. П. от Тервел за това, че на 25 април миналата година умишлено е умъртвил 54-годишния Г. П. А.  от  с. Бонево. Престъплението е извършено по особено мъчителен начин и с особена  жестокост.

На 25 април 2015г. около 9 ч. убиецът се прибрал в дома си в Тервел и установил, че липсва електрическия му котлон.  Ядосал се и веднага се упътил към къщата на 54-годишния, защото и друг път се било случвало той да взема вещи от дома му. Имал намерение да го набие, за да не го краде повече. Със себе си носил тесла и метален секач.

В обвинителния акт обаче се сочи, че целта на подсъдимия е била да убие пострадалия, за което се съди от нанесените удари в областта на главата. Посочено е още, че действията били извършени с изключителна ярост, ожесточение и отмъстителност, както и по особено мъчителен начин. По тялото на пострадалия са нанесени не по-малко от 20 удара, които са му причинили силни болки и страдания.

Според съдебно-медицинската експертиза причина за настъпилата смърт е контузия на главния мозък  и дихателна недостатъчност от централен произход, в пряка причинна връзка с нараняванията по главата.

Вещите лица са установили, че при нанасяне на ударите пострадалият е бил в съзнание и е чувствал силна болка и страдание и е съзнавал какво се извършва  с него. Това квалифицира деянието като извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

Убиецът трябва да излежи присъдата си в затвор или затворническо общежитие от закрит тип при първоначален строг режим. Той е осъден да заплати сторените по делото разноски в размер  на  775.40лв.  по  сметка  на  РУ  на  МВР  гр.Тервел.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама